Welkom!

Hallo allemaal,

Welkom op mijn weblog.

dinsdag 21 september 2010

Zorgverzekering 100 euro duurder in 2011

Het is Prinsjesdag en de begroting voor 2011 is bekend. De premie voor de zorgverzekering komt in 2011 gemiddeld rond de 1211 euro te liggen. Dat is ruim honderd euro hoger dan in 2010.
De zorgverzekeraars mogen zelf hun premie vaststellen. Maar de premie die ervoor zorgt dat mensen een bezoek aan de huisarts of medicijnen krijgen vergoed, gaat omhoog omdat de kosten voor de zorg sterk stijgen.

Oké, als we uitrekenen wat we meer moeten gaan betalen in 2011, kom je erachter dat dit niet niks is. De zorgverzekering wordt 100 euro duurder. Als we 100 euro delen door 12 maanden, is dat ongeveer 8 euro per persoon! Je betaald tegenwoordig al 250 euro per maand voor twee volwassenen. Ik vind dat veel. Of wat je tegenwoordig betaald om een foto te laten maken bij de tandarts! Ik ben benieuwd hoe dit gaat lopen. Ik denk dat niet veel mensen er blij mee zullen zijn. Dit omdat de kosten voor de zorg alsmaar stijgen en de kosten voor de verzekering steeds hoger worden. Sowieso vind ik het tegenwoordig al erg duur allemaal. Vaak krijg je de eerste paar keer je medicijnen gratis omdat dit in je pakket zit. Maar als je het dan zelf moet betalen voel je dat wel aan je portemonnee. Werknemers die niet veel verdienen zullen misschien meer moeten gaan werken, wat de kans op een burn-out kan vergroten. Ik heb liever dat de zorg die je nodig hebt betaalbaar blijft, dan dat er 12,5 miljoen beschikbaar komt voor buikwandcorrecties (NU.nl). Wel vind ik het goed dat er meer 'handen aan het bed' komen in de verpleeghuissector.

Al met al, we kunnen er niet omheen. Er moet bezuinigd worden en de kosten gaan omhoog, ook al zijn wij daar een beetje de dupe van.

Bron:
http://www.ad.nl/ad/nl/1681/Prinsjesdag/article/detail/513909/2010/09/21/Zorgverzekering-100-euro-duurder-in-2011.dhtml
http://www.nu.nl/economie/829268/premie-zorgverzekering-omhoog.html

1 opmerking:

  1. Er is geld nodig en dat is geen nieuw probleem. Sterker nog, hier kampen we in Nederland al jaren mee. Er is geld nodig en uiteindelijk komen die kosten toch wel bij de Nederlanders terecht. Het is of besparen of ergens geld vandaan halen en het is niet zo dat ze die 100 euro ergens anders vandaan kunnen halen, dan bij de inwoners van Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen