Welkom!

Hallo allemaal,

Welkom op mijn weblog.

donderdag 23 september 2010

Nederlanders kunnen in Duitsland aan de slag

De economie in Duitsland trekt aan, de werkloosheid daalt en de roep om vakkrachten is groot. Waarom zouden ze dan niet in Nederland naar werknemers  zoeken? In de bouw en de auto-industrie is er behoefte aan meer personeel. Dat biedt perspectieven voor Nederlandse werknemers. De Duitse economie is in de afgelopen maanden flink hersteld. Vooral in verkoopfuncties bestaan voor Nederlandse werknemers goede mogelijkheden om in Duitsland aan de slag te gaan. Duitse bedrijven kennen het verkooptalent en de uitstekende communicatieve vaardigheden van Nederlanders. Zij worden graag ingezet om internationaal zaken te doen. Wel is een goede beheersing van de Duitse taal noodzakelijk. Maar als dat het enige is, vind ik het goed dat Nederlandse werknemers hier hun loopbaan kunnen voortzetten.

Uit eigen onderzoek blijkt, dat de werkloosheid in 2010 opgelopen is tot ongeveer 8,75%. Er zijn dus nog steeds veel werklozen in Nederland. Als er in Duitsland werknemers tekort zijn, waarom zouden we elkaar niet helpen? Zeker voor mensen die in het oosten wonen is dit een gunstige kans.
In 2008 telde Nederland 304.000 werklozen, dit is 3,9 procent (bijna de helft minder!) Terwijl de economische crisis in 2010 al afneemt, stijgt de werkloosheid nog wel verder. Ik denk dat Nederland aan het werk moet, het is beter voor de arbeidsmarkt.
Volgens Balkenende is oplopend banenverlies het 'meest pijnlijke'. Toch liep eind januari 2010 het aantal WW-uitkeringen bij UWV op tot 323 duizend, dat is 140 duizend meer dan een jaar eerder! Het kabinet zegt te werken aan maatregelen om de werkgelegenheid te versterken. Maar zien wij daar al iets van? Duitse bedrijven vinden dat Nederlanders verkooptalent en uitstekende communicatieve vaardigheden hebben. Ik zou zeggen, waar wachten we nog op?

Bron:
http://www.penoactueel.nl/nieuws/nederlanders-kunnen-in-duitsland-aan-de-slag-5967.html
http://www.volkskrant.nl/economie/article1150022.ece/Werkloosheid_stijgt_tot_9_procent
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2010/2010-013-pb.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten